Het verschil tussen hooi stro en gras

Datum van publicatie: 14.09.2019

Een url mag maar 1x worden gebruikt. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid. En da's denk ik niet goed voor konijnen, of veel andere dieren, trouwens.

Zijn beschrijving is nogal vaag. Geplaatst June 4, bewerkt. Gedroogd gras is wat we hooi noemen. Plaats antwoord. En da's denk ik niet goed voor konijnen, of veel andere dieren, trouwens. Hoe jonger het gras en hoe later op de dag het gemaaid wordt, hoe hoger het suikergehalte en de voedingswaarde. Dit moeten ze echt aanleren.

Over Dierenverblijf. De meeste boerderijdieren zijn graseters. En wat is voordroog dan. Tijdens de zomermaanden zorgen ze voor een extra idyllische toets in het landschap: de dikke pakken hooi en stro die op de velden liggen te blinken in de zon.

Win een weekendje weg dankzij Boerentrots.

 • Maar Martin G. Als u het gebruikt als strooisel, voeg dan wat hooi toe om uw konijn op te snoepen.
 • Goeie vraag: wat is het verschil tussen stro en hooi?

Important Information

Hierdoor bevat het gras nog meer van zijn voedingswaarde dan wanneer het volledig is uitgedroogd. Daardoor is het de ideale voedingsbron voor veel dieren op de boerderij. Hooi en stro worden vaak in een adem genoemd als verzorgingsproducten voor uw konijnen knaagdier.

Anke ook niet trouwens. Het groenere hooi is hoe dichter bij het gras. Dit verhoogt het eiwitgehalte waardoor het te dik wordt om als hoofdvoer voor het gemiddelde volwassen konijn te voeren, hoewel het goed kan zijn voor het kweken van jonge duiven of het gewicht op een ouder konijn.

Door Frankdefranse Gestart.

 • Klik dan hier. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag.
 • Vraag volgen. De boer maait eerst alle bloeistengels of halmen om daarna de aren met het graan van de stengels te plukken.

Weet jij het antwoord. Geplaatst July 4, laat hij het gras in de zon liggen om te drogen. Wanneer de boer zijn grasvelden maait, Ik neem aan dat het met gisten te maken heeft. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid.

Goeie vraag: wat is het verschil tussen stro en hooi?

Het is gras dat is gemaaid en te drogen gelegd. Populaire categorieën. Geplaatst July 5,

Als je een moderne veeteler hoort spreken over voeder, dan zal hij het echter veeleer over voordroog dan hooi hebben. Kippenhokken Kippenhok met ren Kunststof kippenhok Nachthok kippen Groot het verschil tussen hooi stro en gras Gempregneerde hokken. Volg ons op. Volgens mij komt er bij het maaien met een elektrische maaier een soort stofje vrij dat in het gras komt.

Ook zorgt het voor een goede darmwerking.

Weet jij het antwoord?

Kies uw categorie Waar vindt u ons? Door Knuffeltje Gestart. Vroeger werd dat hooi da los gestapeld op een hooiberg, maar vandaag wordt het in balen geperst. Parkietenkooien Kanariekooien.

Wilt u meer weten over onze cookie policy?

 • Het heeft niets te maken met de manier waarop het gesneden wordt..
 • Eens het gemaaide gras een droge stofgehalte heeft van 45 procent, kan men het inkuilen, vandaar dat voordroog ook wel eens kuilgras genoemd wordt.
 • Vorige 1 2 Volgende Pagina 1 van 2.
 • C4th 06 juni Zilver in deze categorie.

Vroeger werd dat hooi da los gestapeld op een hooiberg, maar vandaag wordt het in balen geperst. Registreer je gratis. Dat is standaard hooi, met professionele keermachines zorgen voor lucht en droog weer is 3 weken vaak voldoende en is veel goedkoper dan die kunstmatige supermarktzakjes waar ze begod enkele euro's voor vragen, het verschil tussen hooi stro en gras, vestingen en kastelen zijn overal te vinden, Windsor Castle.

Afbeelding toevoegen. Hooi is onder andere erg goed voor het verteringsstelsel van het konijn. Verder winkelen Doorgaan naar betalen. Waarom is hooi eigelijk beter voor de spijsvertering dan gras.

Kruimelpad

Als je een moderne veeteler hoort spreken over voeder, dan zal hij het echter veeleer over voordroog dan hooi hebben. C4th 06 juni Zilver in deze categorie.

Maar het is juist belangrijk dat ze wel veel hooi gaan eten natuurlijk.

Alle dieren. Zeker als je konijnen al weinig hooi eten, kom je met een pak van de dierenwinkel lang toe. Papegaaienvoer Parkietenvoer Kanarievoer Overig.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Tiago:

  Ja, dát zeg ik toch ook niet?

  Antwoord
 2. Micha:

  De ronde of vierkante balen mogen er dan wel hetzelfde uitzien van ver, voor onze boeren zijn ze ver van hetzelfde. Mag ik dit hooi wel geven?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *