Taalspelletjes frans in de klas

Datum van publicatie: 09.10.2019

Ook leuk om op vakantie te spelen! Bso 29 Tso Secundair onderwijs.

Paulien Roseeuw GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner. Nog geen lid? ERK-niveau: A1 beginners Activiteit: spreek- en luistervaardigheid  Wil je nieuwe woorden leren onthouden? Ik speel het met mijn leerlingen in groep 7 en 8, maar ook oudere en jongere kinderen zullen plezier aan het spel beleven. Vandaar dat er op deze pagina een hele boel leuke taalspelletjes opgelijst staan.

Nederlands 1. Wie kan er de meeste woorden vormen binnen de tijd. Lesidee voor basisschool of brugklas. Boggle : Maak zo veel mogelijk woorden met de gegeven letters! Wil je nieuwe woorden leren onthouden.

 • Bij de Bruna vond ik deze week een tweetalige versie: met Nederlandse èn Franse vraagkaartjes. Bijvoorbeeld Franse woorden voor schoolspullen?
 • Een leuk spel voor beginners: zowel voor kinderen op de basisschool als in de brugklas. Een veelbelovende titel:  stadstour èn taalgids.

Een nieuwe dynamiek in de lessen Frans?

Letters en woorden lezen : Bomspel. Kom alvast eens kijken hoe je op een leuke en creatieve manier aan de slag kunt met Franse taalspelletjes in de klas tijdens onze kennismakingssessies in jouw provincie! Praktijkvoorbeeld 2 Praktijkvoorbeeld. ERK-niveau: vanaf A2 enigszins gevorderd. Oefen je spreekvaardigheid met dit leuke spel…ook geschikt als kennismakingsspel. Wie kan er de meeste woorden vormen binnen de tijd?

Leuk, durf. Het spelconcept slaagt er in om kinderen spelenderwijs te doen leren. Quartier toile stimuleert taalattitudes wil, efficint en snel in te passen in de les, provincies en een groot aantal maatschappelijke organisaties in 2013 met elkaar zijn overeen gekomen.

Basiseducatie 8 Secundair Met dit spel oefenen leerlingen de verenkelings- en verdubbelingsregel. Boggle : Maak zo veel mogelijk woorden met de gegeven letters. Astrid De Maeyer Leerkracht, taalspelletjes frans in de klas. Franse liedjes worden voorgesteld aan de hand van animatietekeningen.

OTT, OVT en VD : Ganzenbord

Jouw e-mailadres:. Test je medespelers met uitdagingen, zoals…durf jij slakken te eten?! Elk thema begint met een korte, heldere toelichting, om dan in te zoomen op kant-en-klare opdrachten voor in de klas.

Bewaar Verwijder. Deze frisse leesboekjes stimuleren niet alleen de taalkennis maar zorgen ook voor motivatie bij de leerlingen dankzij. Downloadbaar lesmateriaal Kies een wachtwoord :. On commence. KlasCement. Deze werkbladen kun je ook vlot integreren als contractwerk voor de verdere inoefening van het Frans als vreemde taal.

Blogarchief

Vuur kanonnen af en probeer alle schepen van je tegenstander tot zinken te brengen. Telefoons of laptops aan, Kahoot-link intypen en de quiz kan beginnen! Op zoek naar een speelse en motiverende manier om Frans in te oefenen? Tijdsduur: ongeveer 10 minuten. Interactieve oefening.

Surf naar www. Spellingswerkbladen genereren. Wie kan de nieuwe map bekijken. Downloadbaar lesmateriaal Activiteit: Spreek- en luistervaardigheid. Oefen je spreekvaardigheid met dit groepsspel, waarbij je leert snel vragen te stellen en te beantwoorden. Bewaar Verwijder.

Oefen het Franse alfabet met Letter Lotto een soort bingo.

KlasCement.net is een officiële website van de Vlaamse overheid

De vragen situeren zich binnen alledaagse situaties. Een leuk taalspelletje waarbij de leerlingen trachten om zoveel mogelijk letters en woordjes juist te lezen. Woordpakket 2 : Vliegenmepperspel - Tijd voor taal 3.

Met deze werkmap bouw je mee aan de brug Frans tussen het basis- en het secundair onderwijs. Dit e-mailen Dit bloggen. Toon meer zoekresultaten Woordpakket 2 : Vliegenmepperspel - Tijd voor taal 3?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Leunis:

  Breng een nieuwe dynamiek in de lessen Frans met de taalspelletjes Frans.

  Antwoord
 2. Errol:

  Bijvoeglijk naamwoord : Theorie en spelletje.

  Antwoord
 3. Jerrel:

  Een leuk spel om Franse gesprekjes te oefenen: Hallo! Astrid De Maeyer Leerkracht.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *