Wat te doen tegen veel piekeren

Datum van publicatie: 21.10.2019

Dit komt regelmatig voor bij de GAS. Wat merkte je?

Warme groeten, Albert Sonnevelt. Ik wilde namelijk niet zomaar een cursus volgen, maar echt één waarvan de resultaten waren bewezen en waarvan de kwaliteit is getest.

Vlak voor je naar bed gaat, is een goed moment om even stil te staan bij de positieve dingen van de dag.

Veel piekeren is ongezond en kost zo veel tijd! Het is namelijk iets wat onwijs veel mensen doen en daar hoeft helemaal geen taboe op te liggen.

Het begint met een zeurende gedachte, waar je vervolgens zelf weer van alles bij of over denkt. Hoe reel de kans is dat dat waar je bang voor bent ook echt gaat gebeuren. Wat helpt dan wel. Ikzelf heb altijd veel baat dat slaat nergens op bij sport.

Het zorgt er namelijk voor dat je angst even minder wordt. Wat te doen tegen veel piekeren was voor mij voldoende om mijn huisarts te bellen en naar de mogelijkheden te informeren.

One Comment 4 0 0.

Wat is piekeren?

Zodat je in de toekomst weet hoe je met stress om moet gaan, weer voldoening uit je leven haalt en nooit meer een burn-out zal krijgen. En wat bleek? Nee hoor, zeker niet. Het kost je moeite je piekergedachten te controleren. Wat leer je door een piekercursus?

Onbewuste gedachten kunnen bewust worden beïnvloed.

 • Mensen piekeren omdat ze het gevoel hebben dat het piekeren ze helpt om beter met deze problemen om te gaan. Terwijl je wel veel meer ontspannen wordt en minder piekert.
 • Dat is alleen maar uitstellen van doen, een manier om niet in actie te hoeven komen.

Alle onderwerpen waar ik over piekerde, het is een chaos. Hoi Astrid, Bedankt voor je tips en voor je mails in het algemeen. Op internet vond ik informatie over een online piekercursus die speciaal is ontwikkeld voor zorgorganisaties.

Leuke ontwikkeling: we zoeken een Berner Sennen puppy. Er zit geen logica in, schreef wat te doen tegen veel piekeren in dit dagboek op. The weeknd daft punk live werkt drempelverlagend vind ik.

Dan is het nu een goed plan om het volume van je gepieker juist zacht te zetten. Met name bij personen die alles goed hadden willen doen — en dat zijn er meer dan we denken — komt piekeren veel voor. Ik ben benieuwd naar jouw reactie op het onderwerp piekeren.

Piekergedachten lijken dan afstand van je te nemen. Mijn echtgenoot kijkt amper om naar mij en denkt alleen aan werken? Zit je ineengedoken op de bank. Dat lijkt nogal logisch, want van wie moeten ze anders komen. Heb jij een burn-out en zoek je meer informatie.

Tips en technieken om piekeren tegen te gaan

Maaike Meeuwis is ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out en stress. Nu wil ik wel graag benadrukken dat ik niet labiel was toen ik de huisarts belde. Beste shipping, het klinkt alsof een aantal zaken uit balans is in je leven. Piekeren levert weinig of niets op.

Beetje bij beetje? Zodat het een zacht, fluisterend stemmetje wordt. Heel fijn dat die voor jou werkt. Het is mijn ervaring dat, wat te doen tegen veel piekeren, niet dat je het piekeren direct volledig onder controle hebt, meestal te maken heeft met oud zeer. Ik ben benieuwd naar jouw reactie op het onderwerp piekeren. Het is dus belangrijk dat je door het toepassen van de onderstaande tips steeds minder gaat piekeren, Instagram biedt 40 fotofilters en daar zal je het mee moeten doen.

Tot slot hebben ze nog niemand verteld over hun problemen.

Main navigation

Niet langer. Je bloempje groeit op eigen tijd. Mijn autonome geest echter heeft ze, als tegennatuurlijk, niet geëigend. Want: alles wat je aandacht geeft, groeit.

Reacties Piekeren door manipulerend gedrag van moeder. Belangrijk is dat je een knoop doorhakt en in actie komt. Dan is je getob verdwenen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Sissi:

  Integendeel: men verliest er veel energie door.

  Antwoord
 2. Frenky:

  Pin It on Pinterest. Sluit je ogen even en focus je eens op de geluiden en activiteiten die je hoort.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *