Sinterklaas met zijn paard

Datum van publicatie: 20.10.2019

Het Sinterklaasfeest is natuurlijk bij uitstek een feest voor kinderen, de Sint is immers een echte kindervriend. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. In het boek Sint Nikolaas en zijn knecht uit komt Sinterklaas aan per stoomboot met hierbij zijn paard aan dek: "Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer". Het paard is volgens de traditie een schimmel , tegen wiens lichte vacht de rode tabberd van zijn berijder afsteekt.

Een schimmel word ook gewoon geboren als een donker paard. Wist je dat? Hij staat sinds zijn pensioen bij de politie nog veel buiten en wekelijks maakt hij een rit in het bos.

Als Sinterklaas weer thuis in Spanje is staat zijn paard in een groot weiland en slaapt het in een mooie stal. Nicolaas van Myra Sint-Nicolaasdag. L en Sint, sinterklaas met zijn paard. In de jaren vijftig luisterde het paard in Nederland naar de Spaanstalige naam Bianca of Majestueuzo.

Dit was in grote lijnen het verhaal omtrent het Sinterklaasfeest.

 • Alle kinderen die zich goed gedragen hebben krijgen dan cadeau's van de Sint, veelal geleverd in een grote zak.
 • Des te ouder het paard des te lichter, of te wel des te meer het op een schimmel gaat lijken.

Navigatiemenu

Sinds wordt het paard Amerigo genoemd, naar een politiepaard dat van tot en met werd ingezet tijdens de intochten van de publieke omroep. Amerigo, dat is het paard van Sinterklaas. Als dat niet afdoende was gingen de kinderen mee in de zak naar Spanje. De roe werd vroeger gebruikt om mensen lichamelijk te straffen.

In het boek Sint Nikolaas en zijn knecht uit komt Sinterklaas aan per stoomboot met hierbij zijn paard aan dek: "Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer". Rijksoverheid 30 november Eerst die hele reis op de stoomboot en dan éénmaal aan wal rondritten maken en s'avonds over de daken met Sint en zijn Pieten.

 • Het paard Amerigo werd geboren in als zoon van hengst Orthos. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.
 • Ook het huidige paard wordt, ondanks de pensionering van "Amerigo" in , door de Sint ook aangesproken met "Amerigo". In deze schoen stoppen ze vervolgens een wortel voor het paard van de Sint en eventueel leuke cadeautjes tekeningen, brieven.

In het boek Sint Nikolaas en zijn knecht uit komt Sinterklaas aan per stoomboot met hierbij zijn paard aan dek: "Hoe huppelt zijn paardje het dek op sinterklaas met zijn paard neer". Pakjesavond :. Als jong dressuurpaard werd het in de jaren tachtig gekocht door de Dienst Levende Have Politie als commandantspaard voor onder andere ceremonies zoals Prinsjesdag.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Het krijgen met de roe is dus een dreigement voor een ouderwets pak rammel, sinterklaas met zijn paard. De roe is afgeschaft maar de zak is er nog steeds.

Snoepgoed en de roe!

Categorieën : Sinterklaasfeest Bekend paard Fictief paard. Alle kinderen die zich goed gedragen hebben krijgen dan cadeau's van de Sint, veelal geleverd in een grote zak. Amerigo wordt sindsdien ook wel gebruikt voor andere paarden die Sinterklaas dienen.

De Sint neemt dan ook genoegen met sinterklaas met zijn paard toezingen door de kinderen met Sinterklaasliedjes. Als dat niet afdoende was gingen de kinderen mee in de zak naar Spanje. De roe is afgeschaft maar de zak is er nog steeds.

Eerst die hele reis op de stoomboot en dan nmaal aan wal rondritten maken en s'avonds over de daken met Sint en zijn Pieten. Lijst van paardenrassen. In de schoen kunnen kinderen hun verlanglijstje stoppen met daarop de wensen voor Pakjesavond, sinterklaas met zijn paard. Categorien : Sinterklaasfeest Bekend paard Fictief paard.

Paard van Sinterklaas. Bij het 'pensioen' van Bram van der Vlugt brak ook het pensioen van Amerigo aan. Ook het huidige paard wordt, ondanks de pensionering van "Amerigo" in , door de Sint ook aangesproken met "Amerigo".

Deze heeft ook nog een andere functie, er wordt snoepgoed in opgeslagen voor de brave kinderen.

In de praktijk staat het paard echter vaak klaar op de kade. Paard van Sinterklaas. Het Paard van Sinterklaas is het paard waarop Sinterklaas gedurende het Sinterklaasfeest de daken berijdt en waarop hij tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintochten in Nederland concentratie oefeningen voor kind Vlaanderen wordt verwelkomd?

Om kinderen te waarschuwen tegen het slechte zijn sinterklaas met zijn paard twee tradities ontwikkeld, halverwege november kunnen kinderen hun schoen zetten.

Amerigo wordt sindsdien ook wel gebruikt voor andere paarden die Sinterklaas dienen. Lijst van paardenrassen. En trouw is het zeker, sinterklaas met zijn paard, het brengt Sinterklaas van dak naar dak en legt zo vele kilometers af op een avond.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Als jong dressuurpaard werd het in de jaren tachtig gekocht door de Dienst Levende Have Politie als commandantspaard voor onder andere ceremonies zoals Prinsjesdag.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Amerigo dus. Het paard van Sinterklaas krijgt heel wat te voorduren. Een schimmel word ook gewoon geboren als een donker paard.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Mechelina:

  Lied of -boek:. Het paard van Sinterklaas krijgt heel wat te voorduren.

  Antwoord
 2. Anıl:

  Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. De oudste vermelding van het klaarzetten van hooi voor het paard dateert uit , van haver en stro is al een halve eeuw eerder sprake.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *