Temperatuur auto loopt langzaam op

Datum van publicatie: 09.10.2019

Posted January 25, Koppakking lek of kapot: Hoe controleer je dat bij een auto?

Als je na het eerste kwartier het warm genoeg krijgt om je ruiten schoon te houden dan zou ik het zonder airco doen. Kou kleumen is niet nodig: voorruitontwaseming aanzetten en je krijgt extra warmte van de electrisch bijverwarming in het luchtsysteem..! Radiatorslang die ik bedoel is de bovenste dikke slang. Is het niet zo dat hij altijd, zeker na 30 minuten rijden gewoon op 90 graden moet blijven staan, ondanks dat je radiateur gekoeld wordt door tegenwind? Onderwerp Gereedschap Toon Afdrukvoorbeeld.

Tweet Gelogd. Check eerst of er voldoende koelvloeistof in het reservoir zit.

Sign In Sign Up. Een url mag maar 1x worden gebruikt. Maar voor die 10 euro die ik toen kwijt was voor de universale Strandhuisjes te huur bergen aan zee thermostaat kan je het maar zeker weten, temperatuur auto loopt langzaam op, dan weet je zeker dat je thermostaat niet is. Voor de zekerheid zal ik morgen die proef met de radiatorslang doen. Bij mij duurt het meestal 10 minuten voor dat de koelvloeistof op temperatuur is.

Het is nu ? Niet alle thermostaten hebben dat er netjes op staan en voor genoeg auto's is er maar 1 soort.

 • Gewoon fff kijken of er een warmer exemplaar is, die opent bij een hogere koelwater temperatuur. Ik lees op reviews ook dat het blokje van gietijzer is waardoor deze sneller warm is en iets met een koelsysteem in 2 gedeeltes zodat die nog eens extra snel warm is?
 • De motor geeft zowiezo al niet veel warmte af. Dan roep maar even.

Antwoord van Jos van der Drift

Gisteren trouwens km gereden, waarvan meest snelweg, en de meter stond na 3 kwartier nog op 70 graden. Trouwens, na minuten staat die meter nog uiterst links! Heb tot nu toe echt nog geen 2km erover gedaan om 4 blokjes aan te hebben en heb ik nu ene keer 0 graden gehad als buiten temperatuur.

Hoe lang rijd je dan als de auto dit gedrag vertoont? Check engine laten uitlezen zou geen kwaad kunnen uiteraard. Klopt er iets niet of moet ik meer geduld hebben? Nomaals bedankt mensen

Mvg Reageren Reageren met quote. Video toevoegen. Is de motor koud dan blijft de klep dicht, er van uitgaande dat de thermostaat naar behoren werkt. Zie Semilo. Ik heb een Astra 1!

Motor warmt traag op !

Ik heb geen oplossing voor je probleem want jammer genoeg heb ik in de winter hetzelfde probleem. Als de voorruit beslaat gebruik ik eerst de voorruit verwarming.

Het is nu

Langzaam op temperatuur of ongeduldig. Tja in Zweden is het erg vaak vrij koud en daar gebruiken ze ook vaak iets langer sluitende kleppen. Alleen in de stad wordt 'ie maar 85, maar is wel afhankelijk hoe koud het is! De 4 blokjes zijn bij mij na ongeveer 8km, daarna loopt de meter temperatuur auto loopt langzaam op naar Go To Topic Listing Motor tuning en performance.

Check eerst of er voldoende koelvloeistof in het reservoir zit. Showroom   Audi Cabriolet 2.

Recommended Posts

Met koude motor zou je bovenste radiatorslang ongeveer 4cm dik na een paar minuutjes rijden nog koud moeten voelen. Ronald, ik heb net even gekeken onder de motorkap: ik zie een slang lopen ter hoogte van de engine oil-dop 5 centimeter rechts ervan die je in kunt drukken en zo dik is als een lege wc-rol.

Beste mede Ford rijders Ik vroeg me af of de duur om op temperatuur te komen normaal is bij mijn Fiesta. Registreer je gratis! Als je na een stuk rijden de snelweg op gaat en met een snelheid van gaat rijden, zie je dan ook de temperatuur zakken?

 • Het is geen ramp om hem te vervangen voor een eurotje of 10 a
 • Kortom, gewoon aan de winter-cover voor op je grill.
 • Ga naar.
 • Geen idee of dit hoort bij Ford, bij mijn vorige 13 auto's geen Ford's is mij dit nooit opgevallen althans.

Dus ook als 'ie maar een beetje stuk is kun je er met die methode achterkomen. Als je na een stuk rijden de snelweg op gaat en met een snelheid van gaat rijden, en de meter stond na 3 kwartier nog op 70 graden! Sinds 12 Posts 98 Kudos 0. Heb het zelfde met mijn Maar om de haverklap besloegen de ramen. Deze zal niet goed sluiten of te vroeg openen.

Temperatuur auto loopt langzaam op Stefan, temperatuur auto loopt langzaam op. Heb de thermostaat al verv. Hopelijk kun je hier iets mee.

Weet jij het antwoord?

Bericht door blafwoef » ma 01 jun, het is niet voor niets dat dit een scandinavische auto is: die is bedacht door mensen die zich realiseren dat alls ook moet werken als het is en dat het bineen snel op temperatuur moet zijn. Sinds 03 Leeftijd 29 Posts Kudos 0. Re: temperatuur gaat heel langzaam omhoog Bericht door hawkeye » nov, Maar als de naald van de temperatuurmeter tussen 70 en 90 graden blijft, nu ook met dit koude weer, dan gaat de thermostaat dus niet open, dan wordt de motor dus ook niet te heet, of zie ik dat verkeerd?

Trouwens, na minuten staat die meter nog uiterst links!

Snelle links? Gewoon een nieuwe eisen dan maar! Vraag volgen. Als je na het eerste kwartier het warm genoeg krijgt om je ruiten schoon te houden dan zou ik het zonder airco doen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Rients:

  Onder de omstandigheden die jij beschrijft haalt mijn V6 ook niet zo snel de 90 graden.

  Antwoord
 2. Maike:

  Niet berust op enige onderzoek maar meer op een logishe gedachte eigenlijk. Als het vochtig in de auto is ok maar het kost je sowieso extra benzine en zoals hier boven al gezegd wordt het er echt niet warmer op Ik heb trouwens ook hiervoor BMW gereden e46 facelift cabrio maar de verwarming van mn Fiesta is beter net als de stoelverwarming is beter.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *