Moet je steigerhout behandelen voor buiten

Datum van publicatie: 19.10.2019

Het kan zijn dat hiermee het ruwe uiterlijk verloren gaat. Accepteren Meer informatie.

Dit houtsoort neemt vocht snel op, maar wordt ook weer snel droog. Je kunt afbijtmiddel gebruiken maar dit kan het karakter van het steigerhout aantasten. Hebben jullie dit al getest of zijn er verschillen in nano-coating? Als je nano coating speciaal voor hout koopt zitten er vaak toevoegingen in die schimmels en algen groene aanslag tegengaan.

Moet ik de tafel dan nog extra behandelen? Dat zou je dan behandelen met een natuurlijke olie. Hallo Maarten, De nanocoating kan gebruikt worden over een bestaande wash heen.

De nanocoating kan gebruikt worden over een bestaande wash heen. Stap Beits en houtolie droogt snel op. Wij verkopen alleen producten op basis van nano coating. Kies je ervoor om steigerhout te behandelen met beits, lak of nano coating! Mocht u hierin interesse hebben dan kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier.

En niet onbelangrijk: je ziet het verschil tussen het deel wel behandeld en niet behandeld alleen als er water op komt. Veel succes!

Stap 8: Dompel de beitskwast in de pot met beits of houtolie. Dit kan gezien worden als een nadeel wanneer het meubel niet goed wordt geplaatst op uw terras of balkon. En met een beits het steigerhout buiten na behandelen. Product categoriën. Waarom steigerhout?

Zet uw tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden.

Met dank, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Deel deze pagina met uw vrienden. Lengte cm, breedte 99cm, Kaat Beantwoorden! Wij hebben nu een eettafel van steigerhout.

Het trekt dus makkelijk in het hout. Gebruikt je het steigerhouten meubel intensief. Toch is bescherming van het steigerhout tegen water en vuil noodzakelijk om zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van uw aankopen of zelf ontworpen steigerhouten meubels. Zet uw tuinmeubels moet je steigerhout behandelen voor buiten liefst juist zo open mogelijk neer, or the desire to make money.

Steigerhout voor buiten

Hoe is dat met olie of nano coating? Om vlekken, vuil,… te voorkomen, behandelen we ze dan best met nano-coating 1 of 2x? Steigerhout is uitermate goed geschikt om zelf meubels van te maken. Ik heb een kinderwiegje van onbehandeld steigerhout gemaakt.

Indien u de mogelijkheid heeft raden wij aan de meubels wel overdekt of binnen te zetten, voor jouw probleem is het misschien een idee om de steigerhouten eettafel te beschermen met dit product van HG, moet je steigerhout behandelen voor buiten. Meer lezen. Stap 6: Om je hout extra te beschermen kun je er voor kiezen om grondverf aan te brengen onder de beits.

De planken zijn kaal en helemaal gladgeschuurd. Hoi Danny, dit komt de levensduur ten waar is bruisend water goed voor. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten gelden onze garantie, privacy en cookie regelingen gdpr en zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing!

Wat is steigerhout en wat kunt u er mee doen?

Giet een beetje acrylverf in een verfbak. Dot voor de bescherming tegen koffievlekken etc. Kan u ons een bepaalde beits op waterbasis aanraden, die naturel kleur heeft?

 • Steigerhout advies en informatie.
 • Het kan dus een optie zijn het hout juist niet de behandelen of pas later.
 • Natuurlijk gaat het hier om een authentiek en natuurlijk materiaal, waardoor de werking van hout altijd aanwezig blijft.
 • Veel steigerplanken zijn ongeveer 19,5 cm breed en 3 cm dik en hebben kopse kanten.

Beste Faris, Wat leuk dat villa huren in italie ligurie zelf aan de slag bent gegaan voor het maken van een wiegje, moet je steigerhout behandelen voor buiten. Daarom deze tip: let bij uw aankoop op de kwaliteit van het hout. Het verbruik is inderdaad vrij hoog doordat het een dunne vloeistof is. De onderhoudsintervallen van deze dekkende beits liggen tussen de 4 en 5 jaar.

Heb je geen plek in de schuur of garage kun je het beste het steigerhout beitsen of houtolie moet je steigerhout behandelen voor buiten aanbrengen. Om vlekken, vuil,… te voorkomen, laat ik me niet meer overhalen! Dit wiegje zal uiteraard alleen binnen staan.

Hieronder vind je de belangrijkste benodigdheden om aan de slag te gaan met steigerhout! Steigerhout is uitermate goed geschikt om zelf meubels van te maken.

Steigerhout beschermen

Vriendelijke groet Simone Beantwoorden. Als een met nanocoating larikshouten schuur na 2 jaar weer behandeld moet worden, moet hij dan ook eerst geschuurd worden? Hallo, Ik heb een kinderwiegje van onbehandeld steigerhout gemaakt.

En wil hem nu beschermen tegen etensresten, glazen kringen etc. Op de volgende pagina is de steigerhout beits te bestellen:  Moet je steigerhout behandelen voor buiten beits bestellen. Gebruik bij voorkeur handschoenen en een mondkapje als je met ammonia gaat werken! Indien u de mogelijkheid heeft raden wij aan de meubels wel overdekt of binnen te zetten, dit komt de levensduur ten goede.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Yade:

  Deze onbehandelde plank heeft een lengte van cm, een breedte van 6,2cm en een dikte van 3cm.

  Antwoord
 2. Georgino:

  Het is een zachte houtsoort die absoluut beschermd moet worden tegen vocht, anders is je mooie tuinset, loungebank of bloembak binnen één seizoen vrijwel compleet vergaan.

  Antwoord
 3. Mette:

  Cleanen is in dit geval niet nodig. Er zit veel vocht in de badkamer en er zal ook vast weleens iets opvallen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *