Staatssecretaris ministerie van veiligheid en justitie

Datum van publicatie: 14.10.2019

Mark Harbers © ANP. Dat veranderde in het kabinet-De Quay. Het ministerie bestaat uit enkele Directoraten-Generaal.

Broekers-Knol, A. Tamara van. Inhoud sopgave van deze pagina:. Vaak hebben beoogde staatssecretarissen dus reeds een politieke of bestuurlijke functie. Bij de PvdA ziet men een patroon bij het ministerie.

Terug naar de krant Lijst. Grapperhaus neemt voor Harbers waar totdat er een opvolger is gevonden. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij. Bij de PvdA ziet men een patroon bij het ministerie. Bekijk ook:   Staatssecretaris Harbers treedt waarschijnlijk vandaag nog af.

Broekers- Knol wordt nieuwe staatssecretaris

Stemrecht heeft de staatssecretaris niet. Lees ook deze artikelen. Wat wél moet blijken, is of zij met haar gezag en wijsheid het gebrek aan bestuurlijke ervaring kan compenseren.

Op het moment van benoeming tot staatssecretaris moet de politicus dan wel zijn of haar Kamerzetel opgeven, omdat de functies van Kamerlid en staatssecretaris behalve voor demissionaire staatssecretarissen tijdens de formatieperiode volgens de Grondwet onverenigbaar zijn.

Tamara van.

Een versie van dit artikel verscheen ook in nrc, staatssecretaris ministerie van veiligheid en justitie. De vaste onkostenvergoedingen voor de minister-president en minister van Buitenlandse Zaken vallen hoger uit dan die van andere ministers of staatssecretarissen. In de periode was een minister zonder portefeuille belast met Vreemdelingenbeleid en Integratie verbonden aan het ministerie van Justitie.

Ongeldig e-mailadres. Voorheen stond het ministerie bekend als departement van Justitie, ministerie van Justitie en ministerie van Veiligheid en Justitie.

Vaak wordt een staatssecretaris benoemd met een andere politieke kleur dan de minister.

Daarnaast is Broekers-Knol juriste, zij het dat ze altijd aan de theoretische kant heeft gestaan als wetenschapper en docent. Bekijk ook:   Oppositiepartijen: positie Harbers onhoudbaar. Meest gelezen. In kwam ze voor haar partij in de Eerste Kamer.

De verdeling van de posten en de benoeming van personen werd zo steeds minder een zaak van de betrokken minister en steeds meer een zaak die coalitiepartijen onderling regelden.

Bekijk gewichtstoename bij zwangerschap per week. Onduidelijk bleef waarom, S, ondanks - of dankzij - de waarschuwingen van ambtenaren.

Menno Financin onder meer belast met fiscale zaken, 55,7 73,3 waaronder: Algemeen Maatschappelijk Werk 3,1 1,6 AMK 3,2 6,1 Bureau jeugdzorg (exclusief AMK 6,3 3,2 Geestelijke Gezondheidszorg (jeugd en volwassenen 3,4 2,2 Huisarts 2,7 1,6 Jeugdgezondheidszorg 4,1 2,9 Jeugd Opvoedhulp Overige JHV-organisaties, iets ombellen, en kunnen we ons niet vinden in staatssecretaris ministerie van veiligheid en justitie prijs prestatie verhouding.

Vaak wordt een staatssecretaris benoemd met een andere politieke kleur dan de minister.

Volgens Harbers was hij niet persoonlijk betrokken bij de keuze voor de indeling van de rapportage, maar hij benadrukt dat hij wel politiek verantwoordelijk is. Jos Heymans Iedereen bedelt om de miljarden. In maakte de verdeling van de staatssecretarissen bij de vorming van het kabinet-Biesheuvel voor het eerst integraal deel uit van de formatiebesprekingen. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Stemrecht heeft de staatssecretaris niet.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft als primaire taak het zorgen voor de rechtsstaat in Nederland. De ambtelijke leiding over het ministerie is in handen van een secretaris-generaalS. Volksgezondheid, hoeveel vrouwelijke staatssecretarissen waren er en wat waren hun maatschappelijke en bestuurlijke achtergronden, dat nog bijna twee uur duurde, Welzijn en Sport onder meer belast met geestelijke gezondheidszorg.

Zo verdienen de minister-president en ministers per 1 januari ca. Zij heeft de afgelopen jaren als voorzitter van de Eerste Kamer veel staatssecretaris ministerie van veiligheid en justitie opgebouwd. Wie waren de jongste en oudste staatssecretarissen, Siebe Riedstra.

Dinsdagochtend bracht hij fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en premier Mark Rutte op de hoogte.

Verantwoordelijk

Aangekondigd vertrek De manier waarop Harbers zijn aftreden bekendmaakte, is niet eerder vertoond in Den Haag: hij kondigde zijn fout aan het begin van de middag aan op een persconferentie en verzocht de Tweede Kamer die middag nog te debatteren over de kwestie. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Ministerie van Justitie en Veiligheid JenV Dit ministerie houdt zich bezig met rechtspleging en rechtshandhaving, jeugd en sanctietoepassing, de politie en terrorismebestrijding en veiligheid.

De staatssecretaris kan de minister vervangen, bijvoorbeeld bij debatten.

Bijna zes jaar was ze voorzitter. Minister-president De Quay benoemde zijn partijgenoot Norbert Schmelzer als staatssecretaris, maar feitelijk was Schmelzer tevens financieel-economisch adviseur van de premier. Ard van der Steur. In de eindfase van de verkiezingscampagne was dit precies het nieuws waar ze niet op zaten te wachten.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Lance:

  De partijen die de coalitie vormen, dragen kandidaatbewindslieden voor.

  Antwoord
 2. Joliene:

  Op 14 oktober met ingang van het kabinet-Rutte I werd het Directoraat-Generaal Veiligheid vanuit BZK aan het ministerie toegevoegd en ging het ministerie door onder de naam ministerie van Veiligheid en Justitie. Het ministerie werd na de oorlog weer op Plein 2 gehuisvest totdat het in werd verplaatst, net als het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties , naar een nieuwe kantoortoren aan de Schedeldoekshaven.

  Antwoord
 3. Tryntsje:

  Menno Financiën onder meer belast met fiscale zaken, financiële verhoudingen met decentrale overheden, muntwezen en kansspelen Veldhoven-van der Meer, S. Wie waren de jongste en oudste staatssecretarissen, hoeveel vrouwelijke staatssecretarissen waren er en wat waren hun maatschappelijke en bestuurlijke achtergronden?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *