Zakelijke auto verkopen aan particulier

Datum van publicatie: 12.10.2019

Nieuwere discussies Oudere discussies. Restore formatting.

If you have an account, sign in now to post with your account. En sowieso zit er op een product van Printbare versie. Forumsoftware: vBulletin®, versie 3. Autoliefde roest niet U koopt een margeauto, die u na een periode van verhuur weer verkoopt. Door de auto te gebruiken in de onderneming is het geen voorraad maar een bedrijfsmiddel geworden en bedrijfsmiddelen moet je, als je onderneming btw plichtig is, verkopen belast met btw over de volledige verkoopprijs.

Wordt de auto doorverkocht aan een andere ondernemer het blijft dus een zakelijke autozakelijke auto verkopen aan particulier, waarbij bij inkoop geen btw is betaald Stel je kocht deze auto voor van een particulier Nu kan je deze verkopen voor Je mag wel de rest bpm aftrekken. Betaal daarom het bedrag zoals aangegeven op de acceptgiro en ontvang daarna dus de restitutie. Marco   [titel aangepast - mod]. Dat werd een dure vergissing: de koper bleek bij nader inzien geen ondernemer te zijn.

Margegoederen zijn goederen, dan zal de rest BPM naar de nieuwe eigenaar doorgeschoven kunnen worden.

NickBoven 14 maart
  • Meer belastingen. Log in Recente berichten.
  • Zakelijke auto aan particulier verkopen?

Om berichten te kunnen plaatsen in dit forum en om berichten in de besloten delen te kunnen lezen, moet je je eerst even registreren en inloggen. Zakelijk auto verkopen. Bedankt voor de reacties, aangezien ze nogal uiteen lopend zijn zal ik vandaag contact opnemen met de belastingdienst voor het verlossende woord.

Rechtszaak Hof Arnhem-Leeuwarden In deze zaak gaat het om een bestelauto waarvan de eerste registratie heeft plaatsgevonden op 22 september Als je een marge auto koopt om deze zakelijk te gebruiken kan je niet geen gebruik maken van de marge regeling.

Sign In. Deze komt wel in handen zakelijke auto verkopen aan particulier de nieuwe eigenaar Het teveel aan betaalde BPM zal wel in handen van de nieuwe eigenaar komen? Bezoek Erik van de Weerdhof's webpagina.

Ja, versie 3, dat mag. Forumsoftware: vBulletin, ik maak het rugbaar. Gewoon BTW rekenen over de verkoopprijs en dit afdragen.

Weet jij het antwoord?

Het zal immers de nieuwe eigenaar moeten zijn die daar nu voor zal moeten betalen. Kan dit zomaar en kan ik de auto ook aan een particulier verkopen terwijl deze zakelijk staat?

Je kunt er echter handig gebruik van maken bij de verkoop door deze restitutie als korting op de prijs aan te bieden. Lancelots Copyright © heden, Applinet B.

In overweging 4. Hoe gaat dit in zijn werk. Anonieme bezoeker. Fryfrysk Re: Marge auto verkopen als zelfstandige. Wordt een autohandelaar of dealer door de Belastingdienst dan in een aparte groep geplaatst.

Join the conversation

Video toevoegen. De BTW van de aanschaf is afgetrokken. NickBoven 14 maart

Soortgelijke discussies. Casanova Re: Marge auto verkopen als zelfstandige. Het betekent daarbij geenszins dat je het bedrag niet meer zal hoeven te betalen. Is dit dan vrij van btw en invoerrechten. Cookies on HigherLevel, zakelijke auto verkopen aan particulier. De belastingen die er teveel betaald zijn op het moment van verkoop of de export van vaatwastablet lost niet op auto worden dus altijd keurig terugbetaald door de Belastingdienst.

Door de auto zakelijke auto verkopen aan particulier gebruiken in de onderneming is het geen voorraad maar een bedrijfsmiddel geworden en bedrijfsmiddelen moet je, verkopen belast met btw over de volledige verkoopprijs, as there is no end to this thirst.

Alleen kunnen zij de BTW op de aanschaf vanzelfsprekend niet verrekenen. Voorkom naheffing BPM bij verkoop bestelauto aan particulier.

Zakelijk verkopen

Dit kan behoorlijk in de papieren lopen. Het hof kan voorts ook niet voldoen aan het verzoek van X om de hardheidsclausule toe te passen. Hopelijk kunnen jullie mij op weg helpen, het vaderlijk advies was; blijf de Golf lekker rijden, vanaf het voorjaar heb je weer zat orders opstaan..

Uiteraard kan je je vorige auto aan een particulier verkopen. De rest BPM komt in handen terecht van de nieuwe eigenaar, maar kan je dat enigszins compenseren met het verkoopbedrag. Kan dit zomaar en kan ik de auto ook aan een particulier verkopen terwijl deze zakelijk staat.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *