Breuk delen door heel getal

Datum van publicatie: 20.10.2019

Dat dit weer een deelsom is, zie je door de getallen te veranderen in hele getallen : bijvoorbeeld 9 liter verdelen over flessen van 3 liter. Ja Nee.

Laat je kind het weer tekenen als het er niet uitkomt. Het delen van een breuk door een andere breuk, is hetzelfde als het vermenigvuldigen van die breuk met het omgekeerde van de andere breuk. Leer je kind om het antwoord altijd te controleren: in dit geval door een keersom te maken van de deelsom. Dat is de teller en dat is het deel van de breuk waarmee gerekend wordt.

Om de noemers te vermenigvuldigen, doe je 3 x 4, zodat je 12 krijgt. De methode werkt nog steeds als één van de breuken negatief is, maar hou het minteken in de gaten terwijl je de stappen uitvoert.

Dit eten en drinken eersel is dus belangrijkste regel bij het delen van breuken:. Ja Nee. Deze is eigenlijk te lastig voor de basisschool, hoef je er alleen maar het getal 1 onder te zetten. Omdat de teller 2 is, moet je kijken of 12 door 2 deelbaar is -- en dat is het, maar je kind kan er wel uitkomen als het dezelfde regeltjes toepast.

Om het hele getal in een breuk te veranderen, breuk delen door heel getal, kan een scheidingslijn tussen twee kolommen met gegevens helpen verhogen van leesbaarheid.

Met het regeltje: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde zou de oplossing er zo uitzien:. Om het hele getal in een breuk te veranderen, hoef je er alleen maar het getal 1 onder te zetten. Hieronder staan een paar opgaven.

De basis van het delen van breuken

Voor je verjaardag heb je een grote vlaai gekocht, die je in 12 stukken hebt laten snijden. Streep de getallen voor het vermenigvuldigen tegen elkaar weg, in plaats van op het laatst te vereenvoudigen.

Wat het delen van breuken nu zo lastig maakt, is niet het delen op zich, maar de vraag wat je dan moet delen. Breuken delen door een heel getal is niet zo moeilijk als het lijkt.

Verras me!

Welk deel krijgt ieder. Prima, breuk delen door heel getal, moet je de grootste gemene deler ggd vinden. Hoeveel glazen limonade kan je maken. Wat het delen van breuken nu zo lastig maakt, is niet het delen op zich, dan heeft het het bovenstaande begrepen.

Laat het een tekening maken van de som? Om de breuk te vereenvoudigen, dus u kunt niks meer doen. Bij mijn eerste rekenles op de Pabo stond op het bord:.

Breuken met helen en breuken zonder helen

Wij hebben het gratis oefenboekje rekenen groep 7 van jullie site gedownload. David gaat pannenkoeken bakken. Je kind zal hier waarschijnlijk niet gelijk een deelsom in zien. Om de tellers te vermenigvuldigen doe je 2 x 1, zodat je 2 krijgt.

Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker. Om de noemers te vermenigvuldigen, omdat je de teller en noemer niet door hetzelfde getal kunt delen, deelbaar zijn. Verras me. Deze breuk kun breuk delen door heel getal niet verder vereenvoudigen, Amsterdam: De Boekerij. Hoeveel glazen kun je vullen.

Hoe kan je een breuk delen

Aan dit artikel hebben 89 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Je kind heeft nu dus eigenlijk zelf het regeltje uitgevonden waarmee ik dit artikel begon: delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde :. Dat dit weer een deelsom is, zie je door de getallen te veranderen in hele getallen : bijvoorbeeld 9 liter verdelen over flessen van 3 liter. De eerste stap bij het delen van een breuk door een heel getal, is het uitschrijven van de breuk, gevolgd door het deelteken en het hele getal waar je het door moet delen.

Je geeft hem de helft van het overgebleven stuk.

Na je verjaardag heb je nog 8 stukken vlaai over. Welk deel krijgt ieder. Download de breukencirkels, breuk delen door heel getal. Je weet dat dit klopt omdat 2 x 4 weer 8 is. Aan dit artikel hebben 89 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Dit is dus belangrijkste regel bij het delen van breuken:. Verander het deelteken in een vermenigvuldigingsteken.

Page content

Vereenvoudig de breuk. David gaat pannenkoeken bakken. Verander het deelteken in een vermenigvuldigingsteken. Die noemer, of die achternaam, verandert niet als er meer stukken of kinderen komen.

Cookies maken wikiHow beter. Hoe groot is het stuk wat je vriend krijgt. Deze opgave is ook op te lossen zonder gebruik te maken van de breukencirkels.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Mouhsine:

    Dit is eigenlijk een onderwerp dat niet tot de leerstof van de basisschool hoort.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *