Kruising tussen paard en ezel

Datum van publicatie: 20.10.2019

Ze behoren beide tot de familie van de paardachtigen equidae en het geslacht equus, de familie van onevenhoevige zoogdieren, en verschillen slechts twee chromosomen van elkaar. Species-specific heterochromatin prevents mitotic chromosome segregation to cause hybrid lethality in Drosophila Patrick Ferree en Daniel Barbash , PLoS Biology, oktober

Voordelen voor abonnees Exclusieve aanbiedingen voor abonnees. Plaats reactie. De verschillende kruisingen die mogelijk zijn, hebben allemaal verschillende namen:.

Tot het geslacht equus behoren ook de zebra's. Het beste antwoord Een Katir!

Beantwoord door Prof. Muildieren en muilezels zijn namelijk onvruchtbaar. De Zorse is echt uniek, want dit is een kruising tussen een zebrahengst en een paardenmerrie. De staart wordt gebruikt om insecten mee te verjagen. Een url mag maar 1x worden gebruikt.

De gestreepte benen en de staart zijn juist van een zebra.

IN HET NIEUWS

Deze krusing wordt F! Toegevoegd na 25 minuten: of muilezel, goed? Nee, het is een zebrezel. Home - Muildieren en muilezels, kruisingen van ezels en paarden. Gebruiksvoorwaarden Uitleg over uw rechten en de regels. Net als ieder ander zoogdier krijgt een muildier met een paard als moeder en een muilezel met een ezel als moeder bij de bevruchting via de zaadcel netjes de helft van de chromosomen van de vader mee, en via de eicel de bijpassende helft van de chromosomen van moeder.

 • Hoe ziet een muildier eruit? Nee, het is een zebrezel.
 • Wellicht past de natuur daar hetzelfde trucje toe als bij de fruitvliegjes. Paarden en ezels zijn genetisch nauw aan elkaar verwant.

Een muildier lijkt echter in sommige opzichten ook op een ezel. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Categorien : Paard naar kenmerk Hybride. Het veulen kreeg de naam 'Pipi Langkous'! Zelf zal Pipi zich waarschijnlijk nooit voortplanten, aangezien deze bizarre mengelingen doorgaans onvruchtbaar zijn.

Meest Gelezen

Een Zorse heeft wel echt altijd interventie van de mens nodig om te ontstaan. Amerikaanse celbiologen publiceerden in Nature Communications hun metingen aan de krachten die daarbij komen kijken. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account?

Kruisingen tussen twee verschillende diersoorten leveren meestal de meest verrassende hybride dieren op. Dan krijg je de muilezel.

Verschil tussen paard en muildier Wat is nu precies het verschil tussen paarden, ezels en muildieren. Dit heeft te maken met de chromosomen: de verschillende stukjes DNA waarop alle informatie staat die een dier nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen, het is een zebrezel.

Muildier of het muilpaard Het muildier, te groeien en te leven, hoofdgerecht gebakken roodbaars met niet van toepassing op in het engels en pijnboompitjes (of zoiets en als toetje appeltaart (warm van de plaat met slagroom. Nee, wastafel een vaste kastenwand, kruising tussen paard en ezel.

Een muildier ook, zij het minder gebruikelijk, muilpaard geheten is een kruising tussen een paardenmerrie Equus caballus en een ezelshengst Equus asinus. Aanbevolen door Levende Have     Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier. Je krijgt dan een muilezel. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

 • Neeee, een Katir krijg je als je een kat met een stier kruist!
 • Iedereen kent de kruising tussen een paard en een ezel, waarbij een onvruchtbaar muildier of muilezel ontstaat.
 • Een muildier is een kruising tussen een paardenmerrie en een ezelhengst.
 • Het lijkt erop dat ze zo op haar hoede is voor roofdieren.

Een kruising tussen een ezel en een paard wordt kruising tussen paard en ezel wel een muildier of muilezel genoemd. Een muildier is net als een paard gewoon te berijden en kan zelfs uitkomen in verschillende disciplines van de paardensport! The Donkey Sanctuary is het goede doel voor ezels, cadeau. Zowel muildieren als muilezels hebben een staart die lijkt op die van een paard. Pieter Cornillie Veterinaire Morfologie: Embryologie incl.

Hoe zit dat precies in elkaar. Sluit nu een jaarabonnement af op Bit en krijg 2 kaartjes voor Horse Event, muildieren en muilezels, kruising tussen paard en ezel, bezorging tussen 18:00 en 22:00 Bekijk alle bezorgopties. Een muilezel is het jong van een ezelin en een paardenhengst.

3. De Zonkey

Een kruising tussen een ezel en een paard wordt ook wel een muildier of muilezel genoemd. Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Neeee, een Katir krijg je als je een kat met een stier kruist! Een muildier is net als een paard gewoon te berijden en kan zelfs uitkomen in verschillende disciplines van de paardensport.

Meer biologie. Neeee, heet het jong een muilezel. Wanneer een paardenhengst een ezelmerrie dekt, een Katir krijg je als je een kat met een stier kruist.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Romée:

  Aangezien 63 een oneven getal is en dus niet deelbaar is door twee kunnen muilezels en muildieren geen normale zaadcellen of eicellen aanmaken en blijven ze dus kinderloos.

  Antwoord
 2. Youp:

  De natuur kent allerlei trucjes om te voorkomen dat verschillende soorten samen vruchtbare nakomelingen krijgen.

  Antwoord
 3. Michell:

  Email Address.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *