Mooiste bomen voor kleine tuin

Datum van publicatie: 10.10.2019

De prachtige donkerroze bloemen komen rond april tot bloei. Behalve de keuze in soorten is er ook nog een keuze te maken ten aanzien van de vorm van de boom. In de herfst krijgen de bladeren een prachtige donkerrode herfstverkleuring vooraleer ze afvallen.

Deze boom heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk klein te houden en in vorm te snoeien. We hebben een kleine selectie voor u gemaakt: 4. In de nazomer verschijnen stekelige vruchtjes aan lange steeltjes. Salix exigua Smalbladige Wilg Deze meerstammige boom of struik draagt zilvergroene lancetvormige blaadjes. De prachtige donkerroze bloemen komen rond april tot bloei. Het is één, zoniet de populairste kleine stadsboom.

U kunt de appels van oktober tot en met januari. De prachtige donkergroene bladeren verkleuren in de herfst van geel tot roodpaars vooraleer ze afvallen.

De judasboom bloeit in het voorjaar met felroze bloemen op het kale mooiste bomen voor kleine tuin. Account aanmaken Laden. Acer palmatum Japanse esdoorn kent verschillende variteiten met mooi blad en prachtige herfstkleuren.

Bekijk ook de pagina privétuinen voor meer informatie over onze bomen voor tuinen.

Informatie over bomen voor de kleine tuin

Gerelateerde projecten. Na de bloei verschijnen limoengroene vruchten. Zakelijk of particulier Om u goed te kunnen informeren, zouden we graag willen weten of u een particulier of groenprofessional bent Particulier. Wilt u uw kleine tuin in het voorjaar ook eens grondig aanpakken? De pluimen aan de toppen van de dicht bebladerde takken steken mooi rood af en geven de boom daarmee in de zomer extra aanzien.

  • Toch vinden wij veel van deze bomen echt juweeltjes.
  • Bijna alle bomen worden als hoogstam gekweekt maar er zijn soorten, zoals b.

Zoeken op Meer weten. Leave this field empty. Nee, dat spreekt voor zich, TUI en Sunweb, His Royal Highness took his seat in the House of Lords, Tetbury. Prunus sargentii 'Rancho'. Crataegus grignonensis.

Onze favoriete bomen voor een kleine tuin

Plantengids Sedum boloniense. Cornus mas Gele kornoelje. Prachtige bloemen in de lente, kleur in de herfst en fruit dat kleine vogels aantrekt. U krijgt van ons aangroeigarantie.

Zijn naam dankt hij aan het feit dat Judas zich volgens de bijbel aan dit type boom zou opgehangen hebben. Prunus 'Snow Fountains'. Prunus serrulata 'Ukon'. De sierwaarde speelt ook een grote rol bij bomen in een tuin.

Ook kleinere bomen zijn prachtige blikvangers.

Bomen voor in de kleine tot middelgrote tuin.

Een heel kleine, zeer traag groeiend boompje of struik, maar met een enorme sierwaarde. Meer weten? Tot een hoogte van 5 meter om precies te zijn. Kleurrijke bomen met bloesem of vruchten in een kleine tuin Ook deze bomen zijn geschikt voor een kleine tuin, en hebben een groot voordeel: ze zijn voorzien van prachtige bloemen en vruchten!

  • Vorige Volgende.
  • En wilt u graag een paar mooie, kleinere bomen planten?
  • Magnolia kobus draagt stervormige, witte bloemen voor het blad.
  • Magnolia 'Sunray'.

We hebben een kleine selectie voor u gemaakt: 4. Het hartvormige blad ziet er de hele zomer goed uit en krijgt in de herfst een warmgele kleur. In de herfst verkleuren de bladeren via geel naar rood. Het is de kunst om die bomen te kiezen waarmee het gewenste effect in de tuin kan worden bereikt.

Cercis canadensis Amerikaanse Judasboom. Zijn voornaamste troeven zijn mooiste bomen voor kleine tuin hij bladhoudend is en zo ook in de winter de nodige bescherming tegen inkijken bvb kan bieden en zijn prachtige glanzende bladeren, mooiste bomen voor kleine tuin. Op een warme zomerdag is de schaduw van een boom veruit te verkiezen boven een parasol.

4. Amelanchier laevis 'Ballerina' (Krentenboompje of Rotsmispel)

De Catalpa bignonioides 'Nana' heeft grote frisgroene bladeren. Zoek daarbij contrast met de omgeving zodat de boom, ook vanuit de woning, goed zichtbaar is. Glanzend, donkergroen blad met witviltige onderkant en lichtgele katjes. Acer griseum.

De Appeltern Tuinexperts adviseren je graag over mogelijke keuzes in jouw tuin. Deze boom blijft altijd groen en heeft prachtige witte bloesem in het voorjaar. Sommige bomen zijn gewoon alleen al prachtig vanwege hun blad.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *