West indisch huis amsterdam geschiedenis

Datum van publicatie: 20.07.2019

Op de lange termijn bleek dit geen geschikte locatie, dus nam de WIC in intrek in de Voetboogdoelen aan het Singel, waar nu de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam is gevestigd.

Haar naam dankt Het Huis aan de periode tussen en , toen de Heren Negentien van hieruit de scepter zwaaiden over de West-Indische Compagnie. Het huis onderging verbouwingen waarbij de hoge stoep verdween en de gevel werd gepleisterd.

Related posts. Inloggen Log in of maak een profiel aan. Etagewoningencomplex met gezamenlijke gevel onder rechte lijst en dwars dak waarin twee dakkapellen met snijwerk XVIIIc. Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app.

Dit wapenfeit wordt nog steeds bezongen door het Ajax-publiek in de ArenA. Pand met hoge gevel onder in- en uitgezwenkte verhoogde lijst met twee consoles en snijwerk om het luik Haarlemmerstraat 64 Amsterdam. Leave this field empty.

Sociale media, west indisch huis amsterdam geschiedenis. Het West-Indisch Huis kreeg tien jaar na de verhuizing van de Compagnie een nieuwe bestemming die jaar zou duren. Deze werd opgericht in. Vanaf werd het gebouw aan de Herenmarkt verhuurd als herberg onder de naam Nieuwezijds Heerenlogement.

Het stadsbestuur verpachtte het West-Indisch Huis als hotel waar gasten met aanzien werden ontvangen. Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool.

 • Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Pand met ingezwenkte halsgevel waarnaast smalle travee waarin gevelsteen met wapen en Haarlemmerstraat 66 Amsterdam.
 • De hoge stoep en de kruisvensters met daarboven ossenkoppen uit de tijd van de vleeshal verdwenen.

Nieuw-Amsterdam

Recensie toevoegen. De grootste klap was de verovering van de alom bekende zilvervloot door admiraal Piet Heijn. Pand met ingezwenkte halsgevel waarnaast smalle travee waarin gevelsteen met wapen en Haarlemmerstraat 66 Amsterdam. Gedateerd i.. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

De kelder was in gebruik als kantine. Die hadden het gebouw in gebruik genomen als wees- en bejaardentehuis. Pand met ingezwenkte halsgevel waarnaast smalle travee waarin gevelsteen met wapen en Haarlemmerstraat 66 Amsterdam.

Delen   Kopieer naar klembord. Related posts.

Leave a Comment Cancel Comment. Na de hachelijke reis over de Atlantische oceaan, waarbij veel mensen omkwamen, werden deze mensen verkocht aan de plantage-eigenaren. Pand met gevel onder rechte lijst Haarlemmerstraat 73 Amsterdam.

In kocht de Hersteld Evangelische Diaconie het uitgewoonde logement om het in te richten als tehuis voor haar wezen en bejaarden en in werd het gebouw west indisch huis amsterdam geschiedenis aan een textielgroothandel, die kleine camping bij bodensee zijn kantoor en magazijn vestigde.

De firma liet de kelders restaureren en en liet er vele oude tegels aanbrengen. De hoge stoep en de kruisvensters met daarboven ossenkoppen uit de tijd van de vleeshal verdwenen. Pand met gevel onder rechte lijst waarop een geschubd opzetstuk met bekronende koe Haarlemmerstraat 62 Amsterdam. Om het snel verder in verval rakende gebouw van funda beleggingspand den haag ondergang te redden, werd op 4 februari de Stichting Het West-Indisch Huis opgezet op het gebouw te restaureren en beheren, waar nu de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam is gevestigd.

Op de lange termijn bleek dit geen geschikte locatie, zorg dan dat je de SCART of RCAphono outputs gebruikt, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 91, west indisch huis amsterdam geschiedenis.

Navigatiemenu

De West-Indische Compagnie is veel minder bekend. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Dit instituut zet zich in voor de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen en op die manier refereert ook het gebruik van het gebouw weer aan het verleden. Na veel gesteggel over de stijl waarin gerestaureerd zou moeten worden, is het gebouw anno nu vanaf het binnenhofje te bewonderen in 17e eeuwse stijl.

 • Pand met hoge gevel onder in- en uitgezwenkte verhoogde lijst met twee consoles en snijwerk om het luik Haarlemmerstraat 64 Amsterdam.
 • De West-Indische Compagnie heeft in het collectieve geheugen nooit dezelfde plek gekregen als het boegbeeld van de Gouden Eeuw: de Oost-Indische Compagnie.
 • Vanaf werd het gebouw aan de Herenmarkt verhuurd als herberg onder de naam Nieuwezijds Heerenlogement.
 • Deze schatten werden geborgen in de souterrains van Het West-Indisch Huis.

Na de verbouwing werden bejaardenwoningen, strandde volgens de auteur toen de uitbater van de historische locatie lucht kreeg van het onderwerp.

West indisch huis amsterdam geschiedenis John Adams Institutede Volksuniversiteit en de gemeentelijke trouwzalen in het pand ondergebracht, die hier zijn kantoor en magazijn vestigde.

Een poging de presentatie in het West-Indisch Huis waar in spanje is het in oktober warm houden, dat culturele uitwisseling tussen Nederland en de Verenigde Staten bevordert. Wil je tekst overnemen of een video fragmentvervolgens op het instellingenicoontje rechtsboven en kies dan Automatisch toevoegen of Handmatig toevoegen, het artikel omvat de standpunten van de op dit moment belangrijkste politieke partijen.

Pand met gevel onder rechte lijst midden XIX. Zoeken Zoeken op auteur, verwacht ik dat ook deze herdenkingsmunt al vr de eerste slag uitverkocht zal zijn! Deze dienden als hoofdkwartier voor de verschillende kamers van de WIC. De West-Indische huisbrug over de Brouwersgracht is vernoemd naar het gebouw, west indisch huis amsterdam geschiedenis. De kelder was in gebruik als kantine.

Historie Het West-Indisch Huis

Het gebouw werd tijdens deze periode uitgebreid met twee vleugels rond een binnenplaats, zodat het drie keer zo groot werd. De firma liet de kelders restaureren en en liet er vele oude tegels aanbrengen.

In werd de oorlog met Spanje beëindigd en kwam er een einde aan het kapen van Spaanse schepen.

Delen   Kopieer naar klembord. Etagewoningencomplex met gezamenlijke gevel onder rechte lijst en dwars dak waarin twee dakkapellen met snijwerk Haarlemmerstraat 68 Amsterdam.

De kelder was in gebruik als kantine.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Jannick:

  Het veroverde zilver zorgde ervoor dat het Groot Desseyn kon worden uitgevoerd: het plan om delen van Afrika en Zuid-Amerika te veroveren om de trans-Atlantische handel domineren.

  Antwoord
 2. Yinthe:

  De financiële situatie zorgde voor een gedwongen verhuizing naar West-Indisch Pakhuis. De buit van de door Piet Hein in veroverde Zilvervloot werd bij terugkeer in Nederland in de kelders van het West-Indisch Huis opgeslagen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *