Wie zijn de baas in nederland

Datum van publicatie: 08.10.2019

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 22 apr om Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

De vertrouwensregel is dus historisch te onderscheiden van de ministeriële verantwoordelijkheid. Een voorbeeld daarvan is de beschikking om Guusje ter Horst tot burgemeester van Nijmegen te benoemen of het op diens verzoek wijzigen van de achternaam van meneer X art. Informeel gebruikt men vaak het woord premier. De uitvoerende taak van de regering bestaat uit de toepassing van algemene regels in concrete gevallen.

De minister-president van Nederland is de voorzitter van de ministerraad. Zij houden zich bezig met de veiligheid op straat.

In het instellingsbesluit van dit ministerie uit is aangegeven dat het ministerie zorg draagt voor de "zaken betreffende het algemeen Regeringsbeleid van het Koninkrijk, voor zover deze zorg niet bepaaldelijk wordt behartigd door een der andere departementen van algemeen bestuur"! Aanvankelijk benoemde en ontsloeg de koning ministers 'naar welgevallen' en droeg daar zelf verantwoordelijkheid voor?

Of jij en ik, sorry. Dus Joyce. En deze mensen hebben als wie zijn de baas in nederland om de plannen van de regering goed te keuren of af te keuren natuurlijk. Nederland komt in opstand.

Sorry, Joyce. Hoe bedoel je?
 • Maar dat wil niet zeggen dat jij zelf geen invloed kunt uitoefenen op hoe dingen geregeld zijn. Nederlandse Grondwet.
 • De regering wordt gevormd door de Koning en de ministers, zo bepaalt art.

Wij samen. Daar is mijn taxi naar het Binnenhof. Periode:  term minister-president sinds  — heden. Pas als hij geslaagd is bij de kabinetsformatie aanvaardt hij de opdracht van Zijne Majesteit de Koning tot formeren.

Sinds bepaalt artikel 48 van de Grondwet dat het koninklijk besluit waarbij de minister-president wordt benoemd, mede door hem zelf dus de nieuwe minister-president wordt ondertekend. Nee, natuurlijk. De minister-president doet het niet allemaal alleen.

 • Nee Ja.
 • Dat er genoeg brandweerkazernes zijn en geen oude politiewagens mee rondrijden.

Sinds wordt de voorzitter van de ministerraad in het benoemingsbesluit aangeduid als minister-president! Categorie : Regering in Nederland. In andere talen Catal Frysk Koppelingen bewerken! Je belt mij! Favoriet Afspeellijst. Hoewel er geen formele regels voor bestaan, valt het premierschap meestal toe aan de grootste regeringspartij.

Weet jij het antwoord?

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Volgens artikel 48 worden koninklijke besluiten voor de aanstelling of ontslag van een minister of staatssecretaris mede ondertekend door de minister-president, die daarmee politiek verantwoordelijk is voor de samenstelling van het hele kabinet.

Ja, want zij zijn natuurlijk de baas over hun ministeries. Categorie : Regering in Nederland.

Je standpunt wordt echt bepaald door de mensen die leven in je stad. Uit Wikipedia, zeggen wij. Nederland heeft een koning. Of je kunt je aansluiten bij een actiegroep of bij de jongerenafdeling van een politieke partij! U kunt dit hier aanpassen door de wie zijn de baas in nederland 'social' aan te vinken.

Verborgen categorie: Wikipedia:Wel afbeelding lokaal en geen op Wikidata.

Wie is de baas van Nederland?

Het werkpaleis van koning Willem-Alexander en veel mensen denken dat de koning de baas van Nederland is maar dat is hij dus niet. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Nederland is een democratie, dat betekent letterlijk 'het volk regeert'. De werkplek van de minister-president bevindt zich in het Torentje , een gebouw van het ministerie aan het Binnenhof in Den Haag.

Wij zijn allemaal de baas. In de relatie tussen Koning en ministers, tussen minister-president en ministers, in plaats van een traditionele vraagprijs.

Ik snap er helemaal niks meer van! Meer op het web. Je belt mij. Is dit de baas. Portaal     Politiek Portaal     Nederland.

Democratie

Maar de minister-president is de voorzitter van die club. Vanaf heeft Nederland dus een parlementair stelsel met gekozen volksvertegenwoordigers. Hier in de Tweede Kamer heb je zetels waar allemaal verschillende volksvertegenwoordigers zitten van verschillende partijen.

Politiek Nederland. En voordat je verder gaat: de minister-president is niet de baas van ons land. Zij zorgen voor goede ziekenhuizen en betaalbare ziektekosten?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Desiree:

  Gerrit Schimmelpenninck Wim Schermerhorn als minister-president. In de ministerraad kan de minister-president vervangen worden door een viceminister-president officieus vicepremier.

  Antwoord
 2. Florent:

  Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 8 jul om In België speelt dit probleem niet omdat het daar gebruikelijk is dat de terugtredend eerste minister het benoemingsbesluit van zijn opvolger medeondertekent, waarna de nieuwe eerste minister het ontslag van zijn voorganger ondertekent.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *